Voor bedrijven

Rouw-en verliescoach

Rouwtherapeut – Life coach – Depressie en burn-out coach

Wat

SAMEN bouwen aan de weg naar meer psychisch welzijn op uw werkvloer en het rouwverzuim verminderen.

Werknemers die zich begrepen voelen zijn gemotiveerder en productiever. Wanneer je investeert in de psychische gezondheid van je medewerkers creëer je een positieve en gelukkige sfeer op de werkvloer.

Maak samen met je bedrijf en collega’s een bocht van 360°, om je organisatie te ondersteunen en te laten groeien.

Plan een gratis kennismaking in

Meten is weten. Vraag uw werknemers deze gratis vragenlijst in te vullen: https://docs.google.com/forms/d/1XqMe9LYFTEmI21l5FT-_7MDwNXz7pYKROnfF2gc1qJk/edit

Rouw op de werkvloer

Rouw is gemoedstoestand zonder aan/uit knop. Mensen kunnen hun emoties niet uitzetten. Vaak heeft dit nefaste gevolgen op het functioneren. Wanneer je als leidinggevende niet weet hoe je hiermee om moet gaan voelt dit aan als onbegrip, en bestaat de kans dat de klachten toenemen. Waardoor langdurige arbeidsongeschiktheid vaak de volgende stap is.

Bij overlijden

Dagdagelijks krijgen bedrijven hiermee te maken. Maar hoe moet je ermee omgaan? Welke ondersteuning hebben je medewerkers nodig na een arbeidsongeval? Op welke manier vang je collega’s op die thuis een verlies moeten verwerken?

Ontslag

Ontslag is een verlies die vaak geminimaliseerd wordt. Maar voor de achterblijvende collega’s kan dit een grote impact hebben op de prestaties. Het is van belang dat je als bedrijf weet dat er een rouwproces start binnen je organisatie en hoe je hierop moet anticiperen. Dit zowel bij ontslagrondes, reorganisaties, verhuis, overplaatsingen, functiewijziging, …

Ziekte, thuiswerk,…

Deskundige begeleiding na langdurige ziekte is cruciaal om opnieuw genitreerd te worden op de werkvloer. Maar ook ziekte kan een impact hebben op hoe mensen zich gedragen, wat kunnen collega’s verwachten wanneer iemand terugkomt na een burn-out, depressie of herstel van een zware fysieke aandoening? Ook thuiswerk kan tot afzondering lijden die vaak zwaar is om alleen te dragen.

Verlies kan je een heftige kopstoot geven. Verdriet, angst, ongeloof, woede, agressie, machteloosheid,…nemen het van je over. Deze gevoelens kunnen van je werknemers andere mensen maken. Dat is voor iedereen wennen.

Voor collega’s is het eveneens moeilijk, ze worden met hun eigen sterfelijkheid en die van hun geliefden geconfronteerd. En weten vaak totaal niet hoe ze met dergelijke situaties om moeten gaan. Onwetend gaan ze de rouwende vermijden waardoor deze in de kou blijft staan. Of de goedbedoelde adviezen worden uit de kast gehaald zoals ‘gelukkige heb je jouw werk nog’. Of ‘hier kan je jouw gedachten wat verzetten’. Dit soort reacties werken als een rode lap op een stier en kan ergernissen en ruzies uitlokken.

Het is van cruciaal belang dat je als bedrijf weet hoe je als zaakvoerder, leidinggevende of collega moet handelen. Want JIJ speelt een belangrijke rol in het rouwproces. Is de juiste begeleiding en nazorg in jouw organisatie aanwezig? Dan pas kan je helpen om het proces in goede banen te lijden.

Dagelijke routine brengt ritme en structuur in het leven. Je job is hiervoor van groot belang. Bedrijfsleiders die zorg dragen voor hun personeel helpen om:

  • mensen erbij te laten horen
  • hernieuwd zelfbeeld
  • sociaal netwerk

In het bedrijfsleven heb je een ‘kapstok’ nodig om je mensen te kunnen helpen. Niet alleen richtlijnen en een stappenplan. Maar educatie en preventie is een hoge nood. Zo toon je aan de mensen dat jouw organisatie rouw en het psychisch welzijn ernstig neemt.

  • Intuïtieve coaching
  • Persoonlijke
  • Op maat van uw bedrijf
  • Mensgericht

Lees meer: MT Magazine: Covid-19 zorgt wereldwijd voor een harde confrontatie met de eindigheid van het leven. Toch hebben deze vreemde tijden het praten over de dood niet gemakkelijker gemaakt. ‘Er bestaat nu eenmaal geen handleiding om met verlies om te gaan’, vertelt rouw- en verliestherapeute Angelique Breyne. ‘Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier en op […] https://www.mt.be/management/rouwen-op-de-werkvloer-is-nog-altijd-taboe/14599

Contact

rouwmoed@gmail.com
0495 90 80 81

Driehoek 13
9700 Oudenaarde (België)

%d bloggers liken dit: