Oorkaarstherapie

Oorkaarsbehandeling is bij mij puur een “ontspanningsritueel” met een positieve meerwaarde bij nervositeitstressslaapproblemenspanningshoofdpijnslechte nachtrust m.a.w. om je geest op pauze te zetten en tot rust te komen in de woelige strijd tegen rouw!

Oorsprong

Oorkaarsen staan al vele jaren in andere culturen bekend zoals in het Oude Egypte en Tibet om hun helende en ontspannende werking. Ze werden van oorsprong gebruikt door de HOPI-indianen in Zuid-Amerika. Oorkaarsen zijn holle cilinders van linnen of katoen met zuivere bijenwas en doordrenkt door kruiden met geneeskrachtige eigenschappen. 


Werking

Wanneer je een oorkaars aansteekt ontstaat er rook. Deze rook komt in de cilinder terecht en hierdoor gaat er een vacuüm ontstaan. 

Hierdoor wordt de doorbloeding bevorderd en is er een gezonde werking op de lymfestroom in de oren, keel, neus en bijholten. 

Maar werkt het ook op de reflexzones, trommelvlies, middenoor en het evenwichtsorgaan

Op deze wijze worden de oren schoongemaakt en wordt er oorsmeer en afvalstoffen uit het oorkanaal verwijderd waardoor de druk in het oor verminderd. 

Het gebruik van oorkaarsen is heel ontspannend en relaxerend. In de periode van rouwarbeid waar er enorm veel van lichaam en geest gevraagd wordt is dit dan ook een welkome ontspanning om tot rust te komen. Het elimineren van hoofdpijn en andere kwaaltjes is mooi meegenomen en komt je nachtrust ten goede! Een behandeling ongeveer duurt ongeveer 45 minuten.

Ik maak gebruik van BIOSUN oorkaarsen deze zijn goedgekeurd naar de EU richtlijnen 93/42.


Kwaaltjes

Oorkaarsen worden vaak gebruikt voor allerlei kwaaltjes zoals: 

oorpijn- oorsuizingen – oor tintelingen – druk in de oren – last van sinusholtes – neus-, voorhoofd-, bijholten- en/of keelontstekingen – verkoudheid – loopneus – migraine ….


LET OP!

Gelieve mij op de hoogte te brengen bij: 

– Geperforeerd trommelvlies

– Buisjes in het oor

– Implantaten van welk kaliber dan ook in het oor

–  Tijdens een (acute) oorontstekingen

– Alle andere (huid) aandoeningen in en rondom het oor

– Epilepsiepatiënten

– Allergie voor bijenwas 

– Andere ernstige klachten%d bloggers liken dit: